Storm Auto / Biltips / Bilguide til barnevogne og autostole

Bilguide til 1, 2 eller 3 autostole, barnevogne og klapvogne

Det er en stående joke, at farmand som det første tænker på bilsituationen, når en lille ny melder sin ankomst. Men som med alle jokes, gemmer den på et gran sandhed. Og i dette tilfælde; vigtighed.

For det er vigtigt at finde den bedste bil til småbørnsfamilien. Er der for lidt plads, bliver det pludselig bøvlet at komme afsted – specielt når mor eller far er alene med baby og barnevogn. Det samme gælder, hvis I har investeret i en stor bil uden et ordentligt parkeringssystem. Desto nemmere man gør det for sig selv når man har 1, 2, 3 eller flere små med på farten, desto mere eventyrlysten bliver man.

Vi har selv et barn på 5 år og tvillinger på 2 år, og hvad biler angår har vi prøvet os frem med forskellige modeller og autostole. Og jeg vil være ærlig – det er ikke altid gået super godt! Det er dyre lærepenge, og derfor håber jeg, at denne artikel, vil hjælpe lidt på vej.

Hvad er jeres hårde krav til familiebilen?

Det første jeg vil anbefale, er at lave en liste over jeres prioriteter. Det kunne se sådan her ud:

  • Jeg ønsker parkeringscensor for og bag, så det siger BIP og ikke BANG
  • Jeg ønsker at tage min barnevogn med hurtigt og nemt, ved blot at klappe den sammen
  • Jeg ønsker bluetooth, så jeg sikkert og nemt kan tage telefonen eller afspille børnenes yndlingsmusik (for ja, det kommer du til at gøre for dine børn!)
  • Jeg ønsker fyr i bilen, så den er dejlig varm når baby skal ud i den (og jeg ikke skal skrabe is af vinduerne)

Det kan selvfølgelig også være i ønsker jer glasstag :)

Når I har klarlagt jeres prioriteter, bliver det straks nemmere at vælge den bedste bil for jeres familie. Også selvom drømmebilen, der giver den helt rigtige mavefornemmelse, lige mangler en af tingene på jeres liste - så er det noget i aktivt har taget stilling til.

Lad os nu gøre det mere konkret ifht. bilmodeller og plads.

1 autostol og 1 barnevogn

Er det jeres første barn, kan man sagtens gå med en medium-størrelse bil, hvis man ikke er klar til at gå over i en stationcar (endnu!). Det giver også valgfrihed ifht. autostole – alle kan være der.

Vi havde selv en Renault Megane vores første år som forældre. Den var økonomisk, der var plads til barnevognen, og den virkede som en beroligende hule for vores søn. Andre populære medium biler kunne være VW Golf eller Ford Fokus.

2 autostole, 1 barnevogn og 1 klapvogn

Har i to mindre børn, vil jeg klart anbefale en stationcar-størrelse. At få plads til to autostole er ingen problem, men at få plads til både barnevogn og klapvogn kræver en vis størrelse baggagerum – medmindre i har lyst til at skille vognene i atomer! Vores mest populære biler til småbørnsfamilien med to børn er VW Passat og Ford Mondeo. Ønsker i at komme lidt mere op i højden er vores bedst solgte familiebil klart Volvo XC60.

Her kan vi ikke komme med vores egne erfaringer, da vi sprang to-børns-stadiet over! :)

3 autostole, barnevogne, tvillingevogne, klapvogne og meget, meget mere

Når vi bevæger os op i ’tre børn eller flere’-kategorien, bliver udvalget af biler betydeligt mindre. Og det er vigtigt at vælge nogle af de smalle autostole på markedet. Ellers kan det være svært – måske endda umuligt - at få spændt selerne fast. Vi har også selv afprøvet et nyt sikkerhedsbælte til vores ældste dreng. Det hedder 'Smart Kid Belt' og erstatter den traditionelle selepude så i  får mere plads og flere muligheder. Bæltet kan bruges fra 5-12 år eller 15-36 kg, så det kommer selvfølgelig an på jeres børns størrelse. Vi synes det fungerer rigtig godt og selen er nem at montere. Den eneste ulempe er, at barnet kommet til at sidde langt nede og i nogle bilmodeller har mindre udsyn.

De åbenlyse bilmodeller i denne er kategori er Ford SMaxVW Touran og Renault Gran Scenic. Ønsker I mere luksus, kan en leasingaftale på en Audi Q7 eller Volvo XC90 være jeres foretrukne.

Vores bilhistorik med 3 børn

Når man jonglerer børn, pikpak og alt det andet skal bilen ikke modarbejde dig – den skal hjælpe dig. Men det allervigtigste er, at du har den gode mavefornemmelse, når du kører i bilen.

Da vi fik tvillinger, gik vi fra 1 til 3 autostole. Det åbenlyse var at investere i en ordentlig familiekasse. Men det var vi bare ikke mentalt klar til. Så vi valgte chokoladehøjden og kørte Volvo V70, og fik det til at fungere. Vi kunne endda til nøds placere en voksen mellem babyernes autostole på bagsædet.

Efter det var der en kort periode, hvor fornuften sejrede. Vi kørte Ford SMax med masser af plads – men når man er bilforhandler, skifter man bilen ud lidt oftere end så mange andre.

Så vi fik i stedet en Audi Q5. På papiret var der ikke plads nok, men vi fik det til at fungere. Vi accepterede, det var besværligt at spænde børnene fast. At vi skulle tænke ekstra over, hvordan vi pakkede bilen.

Lige indtil vi faktisk ikke gad det bøvl mere…

Nu har fornuften sejret, og vi befinder os i en VW Sharan. Den der ordentlige familiekasse vi burde have købt den dag vi fik tvillinger. Der er SÅ meget plads. Som i virkelig meget. Vores børn synger ’Hjulene på bussen’ når vi kører rundt i den, og det kan jeg egentlig godt forstå! Men det bemærkelsesværdige er, at den absolut ikke føles stor at køre rundt i. Jeg var ellers lidt nervøs. Der er rigtig godt udsyn til alle sider, og så er det bare nemt med skydedøre der kan åbnes og lukkes med nøglen.

I kan se alle biler på lager her.

I er også altid velkomne til at kontakte os, hvis I har spørgsmål. 

Skrevet af Camilla Kehlet

Nyhed
Tesla

Tesla Model X

Long Range AWD
Tesla Model X Long Range AWD